Johan Kentemo


PRestigelös Grillnörd som lever för att grilla

Intresset för grillning startade för 4 år sedan med en Weber q200 (gasol) på balkongen i lägenheten. Jag kände ganska snart att det här var något jag ville hålla på med och när vi flyttade till hus och utomhusköket blev en verklighet, då kunde inget hålla mig tillbaka. 

Allting grillades och en grill blev två och idag har jag ett antal grillar från Weber, en egenbyggd kolgrill/rök (UDS= Ugly drum smoker) samt mina två  senaste guldklimpar; en Kamado SUMO Maxi och en Kamado SUMO Midi som är keramiska grillar/rökar. 

Jag har tävlat med Svenska BBQ Landslaget i SM och VM. Tävlar numera med Team Mugwort feat Pigwings bbq and Pigmaster bbq och det går riktigt bra, vi är rankade 2:a i Sverige  och 9:a i Europa, bl. a. innehar vi EM-guld ochh SM-guld i bbq-sås. 

Min inspiration kommer från övriga vänner i Grill och BBQ världen där man alltid hjälps åt och gemenskapen är fantastisk. Numera så erbjuder jag även mina tjänster till privatpersoner och företag som vill hyra in mig att grilla eller lära ut det jag har lärt mig. Min mission är att lära fler svenskar om världen bortom billig tändvätska och färdigmarinerade köttdetaljer! 

 

Meriter:

VM i grill&bbq 2017 i Limerick, Irland

SM 2017 Göteborg (3:a i lax)

SM 2018 Brösarp (1:a bbqsås, 2:a kyckling, 3:a ribs, total placering 2:a)

EM 2018 Brösarp (EM-guld bbqsås, 5:a kyckling, total placering 9:a)

Tony Stone KSCB i Holland

 

 


Tel: 070 - 323 44 82
E-mail: info@pigmasterbbq.se